LITTERATUR:

Svalbard i litteraturen

Samtale med Line Nagell Ylvisåker og Benedicte Meyer Kroneberg

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 50,—

Svalbard. Et øysamfunn hvor vinteren er mørk og sommeren lys. Et lite gruvesamfunn, og et samfunn som speiler nordområdenes internasjonale storpolitikk. I lys av klimakrisen rommer ishavsøyene som utgjør Svalbard svært mange av de spørsmålene som hele verden må stille seg for framtiden: Hvordan skal vi få til internasjonale samarbeid? Hva fører klimakrisen med seg av endringer i natur, men også personlige og politiske forandringer helt ned på individnivå, og ut igjen til storpolitikken.

Litteratur på Blå inviterer til samtale tirsdag 23. november med to forfattere som skriver fra og om Svalbard – en skjønnlitterær og en faglitterær.

På ulike måter skildrer begge forfatterne samtidsaktuelle spørsmål fra Svalbard. Hvilke muligheter og begrensninger finnes innenfor sjangerkonvensjoner når man skriver om et så ladet og aktuelt sted som Svalbard? Og hva slags sted er egentlig Svalbard?

Line Nagell Ylvisåker (f. 1982) er journalist bosatt på Svalbard. Våren 2020 debuterte hun med boka “Verda mi smeltar. Å leve med klimaendringer på Svalbard.”

Benedicte Meyer Kroneberg (f. 1972) debuterte med romanen Ingen skal høre hvor stille det er i 2010, og har siden utgitt flere kritikerroste romaner. Høsten 2021 er hun aktuell med romanen “Svalbardnotatene”, hvor handlingen utspiller seg på Svalbard.

Samtalen ledes av redaksjonens Andrea Meyer.

Dørene åpner kl 19.00, samtalestart 19.30.
CC: 50 kr betales i døra.

Program

March

April

May

December