byLARM 2022:

BY:LARM // LØRDAG

Bar Italia, Maria Somerville, Ethan P Flynn, Divide & Dissolve, Hawa, Deki Alem+

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 790,—

LØRDAGSPROGRAMMET:
19:30 – BAR ITALIA (UK)
20:30 – MARIA SOMERVILLE (IE)
21:30 – ETHAN P. FLYNN (UK)
22:30 – DIVIDE & DISSOLVE (AUS/US)
23:30 – HAWA (US)
00:30 – DEKI ALEM (SE)
01:00 – TBA

BAR ITALIA (UK)

Lite vites om det nye bandet bar italia, og vi ble ikke særlig klokere av et presseskriv som enkelt og greit konstaterte at “bar italia is a London-based band”. Det vi derimot vet er at de allerede har blitt en snakkis i subkulturelle forum og tastemaker-platesjapper, og når noen hvisker om forbindelser til både Mica Levi og Dean Blunt, gjelder det å spisse ørene.

MARIA SOMERVILLE (IE)

Med inspirasjon fra så varierte kilder som folk, post-punk, tradisjonell irsk musikk, ekspansiv pop og hypnotiske droner, har Maria Somerville klart å male et lydlerret som er helt og holdent hennes eget, sterkt preget av nøttene i Connemara i vest-Irland.

Hennes selvutgitte debutalbum fra 2019, All My People, skapte bølger i musikkundergrunnen med sitt musikalske landskapsmaleri av Irland. Nå er hun signert til plateselskapet 4AD (Big Thief, Jenny Hval, Erika de Casier) og det er mildt sagt spennende ting i gjære. Maria Somervilles konsert på by:Larm 2022 er din sjanse til å oppleve en artist med én fot i sine forlokkende tidlige eksperimenteringer, og en annen i en særdeles interessant framtid.

ETHAN P. FLYNN (UK)

Ethan P. Flynn gav ut debut-EPen Universal Deluge tidligere i år gjennom Young Records (FKA Twigs, Jamie xx, Sampha), men det føles allerede som om han har vært her en evighet. Det henger nok sammen med at navnet hans er overalt for tiden.

Hans unike låtskrivertalent, øre for god produksjon og utrettelige søken etter nye lyder, har ført til samarbeid med storheter som David Byrne og FKA Twigs, i tillegg til by:Larm-artister som Vegyn, Black Country, New Road og Slowthai. Sistnevnte, som Flynn har samarbeidet og turnert sammen med, har sammenlignet Ethan med Bowie og kalt ham “a legend in the making”.

Han har høstet gode anmeldelser i publikasjoner som Dazed, Clash og Sunday Times, og The Face sa det også fint da de skrev “Songs and ideas pour out of the prolific Yorkshire musician. No wonder FKA twigs, Jockstrap and Young can’t get enough of him.” Sørg for å få med deg Ethan P. Flynn på by:Larm 2022!

DIVIDE & DISSOLVE (AUS/US)

Melbourne-duoen Divide and Dissolve har tatt metalverdenen med storm. Bandet består av Takiaya Reed på saksofon, gitar og effekter i tillegg til Sylvie Nehill på trommer og effekter, og sammen lager de slagkraftig, dronende doom metal. Bandmedlemmene har henholdsvis afrikansk-amerikansk/Cherokee- og Māori-bakgrunn, og bruker musikken som verktøy for å bekjempe kolonialisering.

2021-plata Gas Lit utkom til strålende mottagelse fra blant annet The Quietus, NME og Loud And Quiet, og ble produsert av Unknown Mortal Orchestras Ruban Nielson. I 2022 kommer endelig denne kraftpakken til Norge!

HAWA (US)

HAWA ble født i Berlin, men vokste opp i Conakry, Nigeria fram til hun flyttet til New York som niåring. Året etter ble HAWA innrullert på et komponistprogram i regi av New York-filharmonien – starten på det som skulle vise seg å bli en formidabel karriere som allerede har gitt oss mye, til tross for at den så vidt er i gang.

HAWA sluttet i filharmonien som 15-åring, og begynte å eksperimentere med egen musikk som 16-åring. Ett år senere signerte hun med prestisjefylte 4AD (Big Thief, Erika de Casier, Tkay Maidza), og debut-EPen the One kom i mars 2020, med et spennende musikalsk unntrykk i skjæringspunktet mellom rap, R&B, afrobeat og forbi.

DEKI ALEM (SE)

DEKI ALEM er en splitter ny konstellasjon fra Sverige, bestående av brødrene Sammy og Johnny Bennett. På tross av et lavmælt promoapparat – presseteksten vi fikk tilsendt bestod kun av “SHUT YOUR EYES AND ENJOY THE FUN”, signert DEKI ALEM – er musikken alt annet enn lavmælt. Smittsom hip hop og pop med spor av drum ‘n’ bass og punk. Stol på oss – denne vil du ikke gå glipp av på by:Larm 2022!

TBA (UK)!

??????????

Fullt program og billetter finner du via www.bylarm.no

:::

Dette arrangementet er støttet av Liveurope !

Program

April

May

December