KONSERT:

NYOS + Glutton

bråkete matterock

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Den finske støyrockduoen NYOS kom i april ut med sitt nye album «Celebration» på Pelagic Records, og endelig er det klart for nordisk turné!!

Ved å kombinere det dansbare ved Battles med Sonic Youth – infuserte støyutbrudd og de lengslende elektriske melodiene til And So I Watch You From Afar, er Celebration en trassig gledelig, høylytt og festlig affære. En lovende kur mot slitet i tiden vi lever i.

Til tross for at bandet er oppkalt etter en morderisk innsjø i Kamerun, har lyden til NYOS alltid oset av livlighet og en følelse av progresjon. I 2012 forlot gitaristen Tom Brooke sin gamle hjemby Leeds og flyttet fra Storbritannia til Finland i jakten på drømmen om å bygge sitt eget platestudio. Der møtte han trommeslager Tuomas Kainulainen som hadde satt sine sporer i den lokale punkscenen. Gnisten kom umiddelbart, og i de første par øvingene skrev duoen utrolige Vltava (2015), et 26 minutter langt seksdelt instrumentalrock-opus som allerede skildret mye av egenskapene til duoens samtidslyd, en loop-drevet blanding av matematikk, støy og post-rock.

Siden har bandet turnert og spilt inn utrettelig, selvutgitt tre fullengdere og spilt over 300 konserter med band som Zeal & Ardor, Esben & The Witch, og The Comet Is Coming.

FFO: Battles, And So I Watch You From Afare, Mars Volta, Tortoise, ussian Circles, Explosions in the Sky
::::

Glutton er en powertrio fra Oslo som spiller en egenrådig blanding av prog og post-rock. Til tider ømt og ofte hardhendt, med innskutte leddsetninger fra både jazz og pønk.

:::

Denne konserten er støttet av Liveurope !

Program

April

May

December