KONSERT PÅ LAGUNEN:

Lytt: Ole & Silje Huleboer

viseduo

Time, date & age restrictions 14:30 20+
Tickets Get tickets 100,—

Blant Ole & Silje Huleboers mange betydelige talenter finner vi altså en egen evne til å lage selvforklarende titler. Deres første album het “Sounds Good!”, det kom ut i 2016 og det låt nettopp bra – spilt inn direkte til analog tape, et høyoppløselig og intimt portrett av en helt spesiell viseduo. Andreplaten fra 2019 bærer tittelen “We’re Making Music” – og det er nettopp det Ole Øvstedal og Silje Huleboer gjør, de lager musikk – både i selskap med hverandre gjennom en lang rekke intimkonserter på barer og kunstgallerier og på andre kanter, med Emile the Duke, Jørund Vålandsmyr og Menigheten, KUUK, som lydteknikere, gjestemusikere, produsenter og bandmedlemmer.

De har sågar skaffet seg sitt eget studio, kanskje går det an å kalle det et krypinn, eller simpelthen en hule, den atmosfæriske hi fi-bodegaen Chaka Khan som ligger et dovent plekterkast fra Syverkiosken hvorfra Ole og Silje kan få musikken til å føye seg etter deres egne, spissede preferanser. Fremdeles gjøres alt live. Duoen er ikke nødvendigvis på jakt etter tektisk perfekte takes – det er hele tiden snakk om å lete etter særegne stemninger.

Det gis enorm plass til musikkens få, men distinkte ingredienser. Oles intrikate gitararrangementer, som graver med ivrige fingre gjennom den akustiske gitartradisjonen, men som finner sin form og finslipes, inntil spillet nesten kan få noe miniatyrfigur-aktig over seg. Siljes lasersikteintonasjon og ikke minst stilen hennes, som på umake vis forsøker å bygge en broforbindelse mellom Mariah Carey og Setesdal, man kan bli folkevalgt av sånne visjoner.

Oles tekster, som handler om alt fra å miste mobiltelefonen sin til bestemorens forkjærlighet for hermetisk fersken. I materialet finner man også avtrykket av strømmen av mennesker Ole og Silje støter på i de små timer – venner, kollegaer, tilfeldig forbipasserende. Ja, Ole og Silje er nattmennesker, det må det være lov til å si. Det finnes ingen i Oslo, hvem vet, kanskje i hele Nord-Europa, som i like stor grad har gjort den akustiske barkonserten til en kunstart, snarere enn et artig innslag. Kanskje det også er med på å forklare den likefremme henvendelsen vi finner i tittelen på albumet. Ole og Silje Huleboer skal i grunnen bare lage noe musikk, det kan være morsomt, bevegende, syrlig og avansert om hverandre. På en god dag kan musikken til Ole & Silje Huleboer treffe deg fra alle kanter.

Program

March

April

May

December