KONSERT:

Lytt: Signe Dø

nordisk elektro-pop

Time, date & age restrictions 14:00 20+
Tickets Get tickets 100,—

Siden debut-slippet Evaporate i desember 2020, tyder mye på at SIGNE DØ sine vidtfarende toner eksisterer i et eget musikkunivers og utspiller seg i mange fasonger og farger. Med bred erfaring fra den alternative Nederlandske scenen, har hun gjennom tidligere år tatt del i ulike kunst- og musikkprosjekter, slik som kunst-elektro hybriden VRUKT, og opptrådt på scener som Melkweg Amsterdam, Paradiso og Eurosonic Noorderslag. I løpet av det siste året har SIGNE DØ spilt på Brakkesyke, kulturfestivalen Malenes Haustfestival, Ingensteds og Samfundet, samt vil hun være å se på årets Vill Vill Vest og Nederlandske Popronde.

Debut EP-en ‘Ways of Escaping’ er kompleks og gjenkjennelig i sin refleksjon over hvordan man som ung voksen har tendens til å flykte fra det nære og sårbare, og søke utover til det ukjente. Låtene utforsker motstridende tankemønster og vaner, i et forsøk på å navigere mellom å ville være helt selvstendig, og samtidig lengte etter tilhørighet og trygghet. EP-en uttrykker i sin helhet en modningsprosess preget av dyp og drømmende selvrefleksjon, og forteller oss at det å bli voksen handler om å våge å stå i det sårbare – at kontraster og selvmotsigelser går hånd i hånd, og er det som er spennende ved å være menneske.

‘Ways of Escaping’ fikk 5 stjerner av Klassekampen, i tillegg til pressedekning fra musikkmagasinene Rubato, Ballade, HighClouds, Alfitude og Lefuturewave, og har blitt listet på Radio Revolt, Radio Nova, Natt&Dag, Rubato, MEOW! og NPS Music.

 

“Following the footsteps of Susanne Sundfør, the Norwegian artist draws from the dreamy, the gloomy and the noisy to share personal stories that are both emotional and powerful.”
– Highclouds


“Hugely promising new Nordic electro-pop artist SIGNE DØ crafts a sound so richly intricate and dark that you are prone to falling for it’s charm within seconds of pressing play.
– Alfitude

“Er du glad i Susanne Sundfør er definitivt SIGNE DØ et navn du bør merke deg.”
– Tina Løvås (Radio Revolt)

 

“Det er noe fascinerende i måten hvordan Signe DØ kjører frem styggvakre elementer, legger ut musikalske snubletråder for lytteren, og skrur og skurrer til et i utgangspunktet både godt og melodisk materiale”.
– Arvid Skancke-Knutsen (Klassekampen)

 

“Det er kanskje ikke så mye rundt oss som tilsier at vi lever i en bedre tid enn for to-tre år siden, men utviklingen av indiepoppen er et unntak – spesielt den svulstige varianten –, som tilsynelatende endelig har begynt å bryte seg løs fra det kjølige, nordiske soundet. Signe Dø er en av dem som gjør nettopp dette, og denne singelen fra hennes kommende EP låter friskere enn det meste”.
– Natt&Dag

Program

March

April

May

December