KONSERT:

Mars Williams / Røysum / Meaas Svendsen / Osgood

Jazz & omegn

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

I 2021 debuterte trioen bestående av treblåser Andreas Røysum, bassist Christian Meaas Svendsen og trommeslager Kresten Osgood. Det Chicago-baserte plateselskapet Astral Spirits fikk høre opptakene som ble gjort under turnéen, og debutplata ventes i september 2022. I forbindelse med dette gjør Røysum, Meaas Svendsen & Osgood en lengre Skandinavia-turné, med ingen ringere enn MARS WILLIAMS som gjest.

Williams (født 1955) var med i AACM og studerte under Anthony Braxton og Roscoe Mitchell. Hans karriere favner bredt, og han regnes i dag som en av de fremste kreative saksofonistene. Han har spilt med alt fra Billy Idol, Hal Russel og Ministry til Peter Brötzman og Ken Vandermark.

Kresten Osgood er et unikum, og har med band som Nacka Forum, Andratx og Ikscheltaschel, samt samarbeid med blant annet Yusef Lateef, Paul Bley, Sam Rivers og Lonnie Liston Smith, for lengst etablert seg som en bauta. Det er faktisk ingen som spiller som Osgood, hvilket kan forklare hvorfor folket stadig skriker etter å høre mer av han!

En av de mange som har skreket etter mer er Andreas Røysum, som spilte med Osgood for første gang i 2015. Rundt samme tid begynte Røysum og Meaas Svendsen å kultivere et tett musikalsk bånd, som i dag blant annet kan oppleves i Nakama og Andreas Røysum Ensemble.

Det ble raskt klart for samtlige involverte at denne foreningen av (nesten for) sterke individuelle stemmer er noe helt spesielt. De er sprengklare for å ta det videre med Mars Williams på laget!

Program

March

April

May

December