ROSKILDE ♥ OSLO:

Melkeveien + Purpurrpurple + Closing Eyes

ute dj´s: Toft & Ben (AFTR)

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 100,—

MELKEVEIEN
Melkeveien er aliaset til produsent og artist Kristian Møller Johansen (Hamar). Med seg i livesammenheng har han trommeslager John Birkeland Hansen og synth-operatør Embret Johnsen. Melkeveien mottok i 2014 strålende kritikker for sin utgivelse “Peter Pan Death Wish” fra blant andre The London Times, som ga låta plass på sin “Essential Tracks”-liste.

Siden den gang har han og bandmedlemmene valgt å fokusere på storslåtte liveopptredener, et fokus som har gitt resultater. NRK P3 var over seg av begeistring etter klubbdagen tll Øyafestivalen på BLÅ i 2015, og mente at Melkeveien var et av veldig få band som skilte seg ut blant de 100 som spilte denne dagen. Flere utgivelser er også på vei. Det ryktes nemlig mange godbiter via labels som Dødpop og Full Pupp innen nær fremtid.

PURPURRPURPLE
Med en brennende lidenskap for klubb verden har tidligere DJ Purple vokst seg til å bli PURPURRPURPLE med erfaring på den internasjonale arenaen. Hun har gitt ut single på Diplo’s sitt label Mad Decent, gjestet flere klubbkvelder med Ball Em Up gutta og har spilt på bl. annet Sonar Electronic Festival Stockholm, Berlin Community Radio, Way Out West, CTM Festival og i år spiller hun på Roskilde’s åpnings scene den 25. juni. Det blir mørkt, svært og fint.

CLOSING EYES
Closing Eyes startet som soloprosjektet til Eirik Asker Pettersen, også kjent som grunnleggeren av det bergensbaserte bandet Lovecult. Etter å ha gitt ut den selvproduserte EPen Melodies for the Contemporary Mind i 2014 bestemte han seg for å gjøre Closing Eyes om til et band. Høsten 2016 gikk Closing Eyes i studio for å spille inn sitt debutalbum med Emil Nikolaisen (Serena Maneesh) som produsent.

Bambole er den første singelen fra det kommende albumet Soft Yearsog markerer også bandets første ordentlige låtsamarbeid. «Det er en veldig spontan låt, som ble fullstendig snudd på hodet da vi var i studio», forteller Asker Pettersen. 

Emil gjorde den funky. Også har Emilie sin lille italienske rant inni der, som er rimelig heftig. De kom med innfall jeg aldri hadde tenkt på, og i ettertid tenker jeg det var veldig lurt å ikke ha låten ferdig før vi gikk i studio.
– Eirik Asker Pettersen

 

UTE DJ´S: TOFT OG BEN (AFTR) 

KLUBB: DJ´S TBA!

 

”BLÅ er et spillested, der gør en forskel for kulturen både lokalt, nationalt og internationalt. De tager chancer og er med til at skabe de nye talenter, og vi er meget glade for dette samarbejde med dem.”
Anders Wahrén, bookingsjef Roskildefestivalen
BLÅ gjør denne våren et samarbeid med en av Europas største og beste festivaler, nemlig Roskildefestivalen! Gjennom 4 kvelder frem til festivalen starter i juli vil vi presentere et vidt spekter med artister og sjangre som alle holder et særdeles høyt nivå innenfor sine kunstneriske uttrykk på BLÅ i Oslo. Det vil være en hovedvekt på norske artister og klubbkonsepter, men det kommer også flere solide navn fra det store utland.

Datoene er satt til torsdag 6. april, torsdag 20. april, torsdag 11. mai og rundes av fredag 9. juni.

Program

January

February

March

April

May

September

October

November