OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL 2016:

MHD + Pos People – Stella Mwangi & African Sunz

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

MHD (23:30):
Som en selverklært pioneer av sjangeren “afro trap”, blir dette spesielt tydelig. Selv om det ikke alltid er like lett å høre inspirasjonen fra trap – basstunge og klubbklare hiphopbeats fra USA – stiller rapperen Mohamed seg i en klart vestlig arv. Fremfor å dyrke melodiene, slik tilfellet er i mye moderne afropop, svir ungfolen av samtlige krefter på å levere linjer som flerrer lik piskeslag.

Trolig er det nettopp denne fusjonen av afrikanske, polyrytmiske riddims og fransk, fokusert rapkunst som har gjort MHD til et fenomen: Musikkvideoen til “Roger Milla” har egenhendig slukt til seg svimlende 17 millioner (!) visninger på YouTube!

Pos People (22:00):
Der Stella Mwangi stod høyreist midt blant congotronics-flørtende rytmer på «Chukua Hatua», fikk hennes bror Kimani Sunz – sammen med sin makker Balita Sunz, og godt hjulpet av en strålende Soulbase-beat – det å «mingele med damer som er singele» til å høres ut som en gøyal aktivitet, og ikke et sosialt spill som suger sjela ut av deg.

Slikt lover svært godt for låtene til Positive People, som i skrivende stund ennå har til gode å se dagens lys. Skal vi tro Vegar Dahl, som er Soulbase’ egentlige navn, vil samarbeidsprosjektet lene seg tungt på reggae- og dancehallarven fra Jamaica, en musikalsk tradisjon som vet å levere livsbejaende budskap med både brodd og bravur.

Program

July

August

September

October

November

December

January

April