KLUBB VRIOMPEIS:

Moon Relay + Monkeyplot

noise rock og frijazz!

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 220,—

Moon Relay
Rockekvartetten Moon Relay spiller instrumentalmusikk som både stimulerer til hallusinasjoner, dans og eventyrlige tankerekker.
I 2013 ga bandet ut en nå for lengst utsolgt tolvtommer på HUBRO, før de året etter slapp et kritikerrost debutalbum på Fysisk Format. Med det nye albumet «Full Stop Etc» vender de tilbake til HUBRO med et album som tar bandet i en enda mer kreativ og særegen retning.
«Full Stop Etc» skiller seg tydelig fra det selvtitulerte debutalbumet på mange måter.
Låtene er strammere arrangert, kortere og bandet har åpnet flere dører mot nye rom. Albumet har i større grad blitt til i studio denne gangen. Bandet ville gå litt bort fra et klassisk “rockeband i et rom” sound. De ville ta seg større friheter og lage et mer collage-aktig album. Albumet er spilt inn delvis i Malabar Studio og i bandets eget hjemmestudio over et lenger tidsrom, og senere mikset av støymusiker og produsent Lasse Marhaug. Resultatet er et kreativt album som både fenger og overrasker, og betydelig utvider band-universet.

https://soundcloud.com/moon-relay
https://www.facebook.com/moonrelayband
https://www.youtube.com/watch?v=OmvokrS4W1I

Monkey Plot
På sitt tredje album går gitar-, bass-, og trommetrioen Monkey Plot elektrisk igjen etter i flere år å ha rendyrket et helakustisk uttrykk. Musikken oppleves fortsatt som intim men bandets røtter i rocka alternativmusikk skinner klarere gjennom nå.
Gjenkjennelig og nytt. Utfordrende, men tilgjengelig.
Monkey Plot har vært beskyldt for å revitalisere den norske improviserte musikkscenen. Siden starten i 2009 har bandet gitt ut 2 LPer med konsentrert og lavmælt improvisert musikk, en kasettutgivelse med den svenske poet og lydkunstneren Pär Thörn og en CD med frijazzpioneren Frode Gjerstad. I de siste åra har bandet turnert omfattende i Norge, Europa, Japan og Sør-Amerika, og gravd ut materialet til bandets nyeste plate «Here I Sit, Knowing All Of This» (2016 HUBRO). Platen markerer et solid stilskifte og et sound som av kritikere har blitt relatert til band som Fugazi, Television, Sonic Youth, Tortoise og Gastr Del Sol. Likevel er musikken fortsatt godt forankret i Monkey Plot’s egenartede karakter. Det er intimt, alltid subtilt fengende og ukomplisert.

monkeyplot.com
facebook.com/monkeyplot
soundcloud.com/monkeyplot
bandcamp.com/monkeyplot

Program

July

August

September

October

November

December

March

May