KLUBB:

MOVE: Planningtorock (UK) + DJ Bendik Baksaas & DJ Ost (Ost&Kjex)

VJ Joao Doria

Time, date & age restrictions 22:00 20+
Tickets 150,—

Move er et nytt halvårlig klubbkonsept på Blå drevet av en vennegjeng som ønsker å skape en møtepunkt for utforskende musikk, klubbkultur og kunst. Mat for hodet og dansefoten. Move har ambisjoner om trekke frem nye, sterke, originale stemmer fra elektronika-floraen og børste støvet av gamle helter. Utskudd, stilskapere og originaler fra inn og utland. Det visuelle står sentralt. Ved hjelp av wall mapping projektering, installasjoner, lys og video-kunst har vi ambisjoner om å forandre Blå for en natt. House, techno og disco blir det også plass til, helst av den snålere sorten.

Kveldens utenlandske gjest er Jam Rostron aka Planningtorock (Planning To Rock). Amerikaneren som har bodd i Berlin i en årrekke er vanskelig å kategorisere. Musikken er utforskende og elektronisk, med røtter i 80-talls synth pop, Warp elektronika, Cold Wave, ambient, house og techno. Hun har poppteft, men samtidig et ben godt plantet i det avantgarde. Kan kanskje sammenlignes med artister som Fever Ray, Grouper, Laurel Halo, Holly Herndon, Luara Holter og The Knife. Alle med særegne uttrykk som manøvrerer på utsiden av etablerte genre. Jam er ikke bare utfordrende musikalsk. Helt siden debuten ”Have it All”, utgitt på Chicks on Speed sin etikett i 2006, har hun hatt en politisk agenda og beskriver seg selv som en annerledes feminist. Likehet mellom kjønn og seksuell identitet står sentralt i hennes kunstnerskap og hun leker stadig med det androgyne. I lys av årets hat-ytringer mot homofile, absurd nok fra innsiden av klubbmiljøet, er Jams agenda mer aktuell en noen gang.

Pressen skrev bla dette om hennes siste album ”All Love’s Legal”:

‘A brave and pertinent attack on an issue so regularly ignored in dance music today, ‘All Love Is Legal’ is both wistful and unwavering in its exploration; a challenging, at times chaotic listen that’s as enjoyable as it is playfully experimental.’ 8.5/10 DJ Mag

‘By highlighting her message in fluctuating technicolour shades, Rostron visually underscores the fluidity of gender assignations and sexual identities’ [Human Drama] Dazed Digital

Bendik Baksaas er et navn som har vært på mange musikkinteresserte nordmenns lepper de siste årene. En fri fugl som lett hopper mellom klubbmusikk, jazz og det eksperimentelle. House og disco produksjonene hans er lette på overflaten, men gjennomsyret av psykedelia. Paralleller trekkes til vår egen Erot og frafranske house/disco avantgardister som Pepe Bradock og I:Cube. Bendik har tross sin unge vært involvert i en seriøs rekke band og prosjekter, fra strykekvartetten Filosofer til jazzbandet Mopti via dj-set på Revolver med Discorama kollektivet.. På Move gjør han det som skal gjøres; strekker klubbstrikken litt lenger i et tøyelig oppvarmingssett før Planningtorock.

Program

July

August

September

October

November

December

January

April