KONSERT:

Ole Dørje

Tid, dato og aldersgrenser 20:00 20+
Billetter Kjøp billett 220,—

”En helt egen musikals greie, spesielle harmonier og en sjelden tekstlig verden. Hvem kan skrive om tørre votter så du får klump i halsen?” – Håkon Iversen, Bjørn Eidsvågs produsent

“Ole Dørje er av de ypperste i landet når det kommer til tekstene» – Anne Lise Knutsen, Sarpsborg Arbeiderblad

Ole Dørje var i sin ungdom gatemusikant i Paris og har helt siden da fulgt drømmene sine. Han driver Soli Brug Galleri i Østfold som er en blitt en stor suksess med flere tusen besøkende fra hele Østlandet på hver utstilling. Ole kan se tilbake på vellykkede presentasjoner av bl.a. Munch, Weidemann, Picasso, Pushwagner og Kjell Nupen.. Hans første album Stort Øye kom i 2006, noe som gjorde han til lokal helt i Østfold, ca 4000 plater har siden blitt solgt. Hans andre skive «Sidelengs» kom i 2008 og der fikk han bl.a god hjelp av plystrekongen Atle Antonsen, Bugge Wesseltoft og selveste imamen i Grønland moské.

At Ole Dørje er lokal helt i Østfold er det ikke tvil om. Det har til og med dannet seg en egen fan klubb som kaller seg ”Team Dørje”

”En klar og naturlig overgang fra Stort Øye, like stemningsfylt og melodisk. Team Dørje fryder seg over nok en skatt fra Ole Dørje. Vi vil ha en drue til” – Leder av Team Dørje; Martine Hammervold-Austinat

Hvem er så denne Ole Dørje som alle i Østfold har lagt sin elsk på: Som 16-åring haiket Ole Dørje Europa på langs med gitar og sekk på ryggen, med eventyrlyst og stjerner i blikket. I gatene og på metroen i Paris hvor Ole spilte gitar og sang ble det lagt et grunnlag for det man kan få oppleve på platen «Sidelengs».

Ole Dørje startet galleri sammen med sine foreldre, (Soli Brug i Østfold, en gang Nord Europas største sagbruk) som er en enorm suksess med 10 – 20 000 besøkende fra hele Østlandet på hver utstilling. I år hadde galleriet 30 års jubileum og Ole kan se tilbake på utstillinger med bl.a. Munch, Weidemann, Dalí og hele familien Krogh (Oda, Cristian, Per og Guy) i hvert sitt hus på stedet. Ole og Sossen Krogh satte også opp musikal på tunet.

Knut Hamsuns sønn Tore fikk Ole til å begynne å male, og siden midten på 80-tallet har Ole vært en anerkjent billedkunstner med mange innkjøp og et utall utstillinger bak seg. Hans bilder henger bl.a. på Finansministerens kontor og i samlinger over hele landet.

Den 21. mars kan man oppleve Dørje framføre sanger fra begge platene, samtidig som han har en utstilling rett over gata med bilder han har malt i Italia i høst.

Ole Dørje (vokal og gitar)
Knut Halmrast (gitar)
Ingar Guttormsen (bass)
Totto Hansen (trommer/perkusjon)

 

 

Program

juni

juli

august

september

oktober

november

desember

januar