KLUBB:

Olle Abstract (LYD)

Time, date & age restrictions 23:00 20+
Tickets 100,—

Olle Abstract er en av Norges lengstlevende og ledende house-DJs og er endelig tilbake for en helaften hos oss på Blå!

Lang fartstid gir lang CV. Historietime følger under:

Olle Abstracts barndom var fyllt med hip hop, breakdans før han oppdaget DJen i filmen Beat Street og ble dypt fascinert. Olle har gått veien innom fritids-og ungdomsklubb, fra nærradio til nærradio før det ble 14 år med eget show i nrk P3 fra 1994. Oppvokst på funk og hip hop var veien kort til freestyle og latin før facinasjonen for tunge rytmer ledet han til Hot News i Hegdehausveien og Innova på Karl Johan der han sugde til seg tidlig house på slutten av 80-tallet.

På tidlig 90-tall var Olle Abstract ansatt hos Music Maestro som platepusher. Der sørget han for at datidens DJ-stjerner fikk all den nye musikken. Her møtte han også Pål Strangefruit, Prins Thomas, Trulz & Robin og mange av de andre på Norges dansehimmel for første gang. Music Maestro drev forresten Hard Club i Brenneriveien 5 for ca 23 år siden. En technoklubb for de som var våkne lenge. Klubben var ofte åpen til kl 10 søndag morgen. Dette var noen år før Blå etablerte seg på samme adresse.

Olle Abstract ga ut Norges første mix-CD på Warner music i 1996. ”Tracks” het den. Året etter kom `Tracks II`. Begge hadde ett tungt fokus på norsk undergrunnsmusikk. Det var Tor Erik Hermansen som A&R´et prosjektet. Nå er han hitman i Stargate.

I 1997 startet Olle klubbkvelden SuperReal på Skansen i Oslo. Klubben ble raskt kåret til den 3. beste i verden. Hver torsdag i 3 år fikk Olle besøk av Europas house-elite. Her eksperimentere han også med å jamme med musikere. Det var her Olle først spilte med Bugge Wesseltoft og det var her Pål Strangefruit møtte Nils Petter Molvær første gang. SuperReal gjestet flere norske byer og hadde fast klubb på Quart-festivalen i flere år.

I 1996 tok Olle en deltidsjobb i EMI med fokus på dansemuskk / ny musikk. Det var Olle som fikk Bertine Zetlitz signet til EMI. Olle dro også med seg Erot og Bjørn Torske for å remixe den nye stjerna. Dette be Bjørn og Erots første mixer på en major-label

Mellom 1995 – 2001 spilte Olle masse i England. Hans første gig var på legendariske Blue Note i Hoxton i 1995. Han var co-resident med 4 gigs i året på Space på Bar Rhumba og var også fast i stallen til gutta pak Soulsonic, Faith og Heavenly Social. Det ble også turer til Moskva, Italia, Australia og hele Skandinavia. I tillegg til Abstract på P3 gjorde også Olle ett klubbtv-program i 1998-99. KlubbSJU het det og fokuserte på klubbmusikkvideoer og intervjuer.

Olle Abstract spiller fet disco, den beste norske musikken, den feiteste housemusikken og den mest funky technoen. Med røtter dypt i den funky arven fra 80-tallet er det alltid swing i låtene. Alt mixet tight sammen med masse energi.

Olle Abstract har faste kvelder på bl.a. Lysverket i Bergen og Diskoteket i Trondheim i tillegg til diverse klubber i Oslo. Olle er også ansvarlig for innholdet på Musikkfest på Dattera til Hagen hvert år.

Olle jobbet som marketing manager for WeSC i noen år mellom 2007-2010. Her var fokuset på å promotere merket mot klubbscenen, i tillegg til å fronte headset-satsingen til WeSC på den tiden. Det ble mye moro. Stretch Armstrong spilte på Skarsnuten Hotel i Hemsedal og det ble laget fest med Steve Aoki i en liten klesbutikk i Torggata.

I 2014 startet Olle Abstract programserien LYD via Soundcloud. Dette var en konsekvens av at det kom så veldig mye god norsk musikk som burde deles. Og høres av mange flere enn de som gikk på klubb. LYD finner du i Olle Abstracts profil på Soundcloud. Bare norsk klubbmusikk hver måned.

Olle Abstract er mer aktiv enn noen sinne. Neste år feirer han 25 år som arbeidende DJ.

Vel møtt på dansegulvet!

Program

November

December

January

April

May