OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL 2016:

Omar Souleyman (SY)

Syrisk elektronika

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 300,—

Det er en merkelig verden vi lever i. Hvem kunne forutsett at en bryllupssanger fra Ras al Ayn, Syria med over 500 album under beltet skulle bli en kulthelt blant klodens klubbconnoisseurer?

Det er unektelig et nært slektskap i arven 50-åringen viderefører – en syntetisert variant av den levantiske dansemusikken dabke – og såkalt acid house, med sine røtter i Chicago. I begge tilfeller sverger musikerne til hvinende synthtemaer og effektive rytmer, og i begge tilfeller kjennes det ut som hodet holder på å koke over av stimuli, mens hoftene lever sitt eget liv.

Da er det revnende likegyldig hvor man kommer fra – alt som kreves er et fungerende sanseapparat. Da er det egentlig ikke så rart at kjennere som Four Tet (som produserte gjennombruddsalbumet Wenu Wenu), Modeselektor og vår kjære venn Gilles Peterson har vært beæret over å kunne få samarbeide med en mester som Souleyman.

Når så voldsomt mye rundt oss står på hodet, er det beroligende at syreren er mest opptatt av å skildre den store kjærligheten, over et trommebeat som dundrer bekymringsløst avgårde. Dette er tross alt dansemusikkens dyd: Å oppløse oss i tid og rom, slik at broer bygges der det tidligere fantes skigarder.

Dørene åpner 21:00
Konsertstart 22:00

Program

January

February

March

April

May

September

October

November