KONSERT & KLUBB:

Oslo World: Matata + Boko! Boko!

gengeton

Time, date & age restrictions 21:00 20+
Tickets Get tickets 325,—

MATATA

En Oslo-basert kenyansk gengeton-sensasjon. 

Gjennom en rekke med musikkvideo-hits, hånd i hånd med dance challenges på plattformer som Tiktok, har Matata etablert seg som de aller heteste artistene fra Kenya i dag. Landets varierte musikkscene dirrer av aktivitet og har et stadig større internasjonalt gjennomslag – så det bør være nokså ukontroversielt å påstå at Matata også bare kan bli større i de kommende årene. 

Matata startet som et musikk- og dansekollektiv i Oslo for en håndfull år siden. Den sammensveisede gruppen består av fem medlemmer: Marcus Ojiambo, Ken Kimathi, Richie Mathu, Freddy Milanya, og Festus Mwenda. Utgangspunktet for musikken deres er den kenyanske sjangeren kjent som “gengeton”, som inkorporerer elementer fra den tradisjonelle musikkformen genge i reggaeton. 

Helt fra starten av har gruppen hatt et særegent håndlag med fengende og humoristiske videoer, fylt til randen med stram koreografi og overraskende vendinger. De har truffet tidsånden med danseutfordringene sine, og videoene til låter som “Chini Chini”, “Mare Mare”, “Ruracio”, “Kata” og “Gengetone Love” er blitt virale suksesser.  

Matata har kommet langt, og de har bygd seg opp på siden av tradisjonelle bransjemekanismer. De har turnert hjemlandet sitt og i 2020 ble de nominert til prisen for beste alternative gruppe under MTV Africa Music Award. De har også fått to priser under Pulse Music Video Awards, for beste gruppevideo og beste koreografi. I Norge kan vi vel si at de inntil videre har flydd under bransjeradaren – men det er saktens bare et tidsspørsmål det også. Vi er uansett svært stolte over å få besøk av dem under Oslo World 2022.

 

Boko! Boko! 

Juba, Mina og Tash LC utgjør DJ-trioen Boko! Boko!, og sammen har de skapt fest siden de ble dannet i 2015. Deres særegne b2b2b-sett har satt fyr på dansegulv i London og resten av verden med en ekstatisk blanding av klubbmusikk fra hele verden. 

De har spilt på prestisjetunge steder som Tate Modern, Roundhouse og Brainchild-festivalen, og har vært vertskap for online-takeovers sammen med Beatport, NTS og Keep Hush. I 2022 er dansegulv over hele verden atter åpne og Boko! Boko! har turnékalenderen full. På Oslo World kommer de til å ta over dansegulvet etter Matatas konsert på Blå. Det vil utvilsomt bli en av de aller heteste klubbkveldene under årets festival.

Program

March

April

May

December