KONSERT:

Øya: Klubbdagen 2016

Moon Relay | Stian Westerhus | commonplace | PRTLVX | Death Team | LIIMA

Tid, dato og aldersgrenser 19:00 20+
Billetter 150,—

CC: 150 / GRATIS MED FESTIVALPASS

19:00 Dørene åpner
19:30 Moon Relay
20:30 Stian Westerhus
21:30 commonplace
22:30 PRTLVX
23:30 Death Team (SE)
00:30 LIIMA (DK)

19:30
Moon Relay
Moon Relay er et Oslobasert noiserockband som dyrker en repetativ og stram, men også fri og åpen musikalsk form. Gitar, bass og perkusjon er flankert av gamle trommemaskiner, og resultatet er noen ganger dansbart, andre ganger nesten uanstendig fritt. Strengeinstrumentene kan være perkussive, men uten at man mister grepet om det harmoniske som ligger i bunnen. Bandet henter inspirasjon fra en rekke sjangre som 60-tallets psykedelia, krautrock, tekno, no wave, surf rock, frijazz, elektroakustisk musikk og Joe Meeks studioeksperimenter.

20:30
Stian Westerhus
Stian Westerhus er altså tilbake med nok et studioalbum, denne gangen på det nystartede plateselskapet House Of Mythology som pangstartet året med utgivelser av både Ulver og Kitchie Kitchi Ke Me O.
De siste årene har han foruten hektisk soloaktivitet jobbet mye med Sidsen Endresen, Monolithic og sitt eget bandprosjekt Stian Westerhus & Pale Horses.
Før den tid vet vel de fleste om merittlisten hans, med 2 spellemannspriser under beltet (med Endresen og Jaga Jazzist) samt at han har spilt med Supersilent, Nils Petter Molvær, Motorpsycho og nevnte Jaga samt alt for mange flere.
Men nå er det altså mannen selv som legger seg ned på hoggstabben igjen og vi priser oss lykkelige vi, som en av hans aller største fans. Gled Eder!

21:30
commonplace
Stygg, men intelligent post-punk fra nykommerne i commonplace. Det er fengende, men fullt av motstand. Det er tidvis polariserende, men unektelig kult. commonplace er ferske, men markerer seg umiddelbart som en verdig del av den nye nordiske post-punkbølgen.
Bandet består av Kjartan Vagle, Simon Dolmen Bergseth, Andreas Bru Eide, Edvard Seim og Axel Gilje-Sørnes. Selv om commonplace er nykommere så har bandmedlemmene stått bak noen av de kuleste indie-, hardcore-, shoegaze- og punkbandene i landet den siste tiden. Ny konstellasjon, nye idéer, det samme drivet til å være jævlig bra.
Bergseth har en unik evne til å hele tiden ligge på kanten av det det atonale, mens han samtidig gjør det til et av bandets sterkeste kjennetegn. Det tekstlige fokuserer på menneskehetens indre mørke, på hat og misantropi.
Musikalsk er commonplace ambisiøst smart, aggressiv og uttrykksfull. Det er komplett umulig å forholde seg likegyldig. Grensene mellom hardcore, post-punk og 80-talls kunstpunk viskes tidvis ut, men commonplace forblir hele tiden tro mot sine idéer og visjoner. Du er aldri i tvil om at du hører på commonplace.

22:30
PRTLVX
Når Pirate Love endelig gjenoppstår fra graven som PRTLVX, gjør de det med en såpass nihilistisk og farlig tiltrekkende utstråling at de plasserer seg selv i en liga nesten helt for seg selv. Den ferske singelen «Slayer of the Night» ble akkurat gitt ut på kred-labelet Fysisk Format tidligere denne måneden og er en drivende hypnotisk, mørk og suggererende pop-perle, som i følge bandet selv handler «om å være død og høre på rock».
«I am a ghost and the moon is my host/My future’s cloaked in bong smoke!» crooner vokalist Gul Saft, mens forheksede toner fra en gammel Solina-synth skaper et forførende bakteppe. Det låter tøft, umiddelbart og forfriskende sexy. Vi kan bare forestille oss hvilke krefter som slippes løs når PRTLVX står på scenen på Blå og fremfører låter fra sitt kommende album under KlubbØya!

23:30
Death Team (SE)
Death Team består av Mayka Edd og Johen Rafael Tilli. De pleier å beskrives som en underfundig blanding av ABBA og Eminem, noe de selv synes er ustyrelig morsomt. Musikken deres vekker store følelser der ingen står igjen uberørt, men i bunn og grunn så mener de selv at de kun lager musikk fordi det er gøy.
De har akkurat signert platekontrakt med Warner og er klar for å ta prosjektet videre. Akkurat hvor vet ingen, men med hitsingler som «Fucking Bitches In The Hood og Dolphins Style» så burde og kan dette her bare gå en vei.

00:30
LIIMA (DK)
LIIMA er det nye samarbeidsprosjektet mellom danske Efterklang og den finske perkusjonisten Tatu Rönkkö. Etter å ha barrikadert seg i de finske skogene i noen uker så slapp de debutalbumet – ii – i mars på selveste 4AD. Musikken er orkestralsk, komposisjonene er mystiske og melankolien atmosfærisk, men med Tatu Rönkkö låter det hele veldig drivende og særdeles dansbart! Resultet av dette mestermøtet er en særdeles spennede form for electropop; mystisk, mørk, psykedelisk og dansbart.

Program

april

mai

juni

juli

august

september

oktober

november

desember