BY:LARM 2018:

Øya x by:Larm x Blå / fredag

SASSY 009 + Superorganism (UK) + Great News + Paradise + Bendik HK +++

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

Sammen med by:Larm og Blå presenterer vi sju navn vi har stor tro på i 2017. Vi mener dette er noen av de sterkeste norske og utenlandske artistene i årets by:Larm-program.

Eksakte spilletider finner du snart hos bylarm.no eller i deres app.

SASSY 009
Trioen SASSY 009 utvider elektronikagrensene på en uredd måte, med sin egne bruk av harmonier og fløyte. I løpet av 2017 har de rukket å gi ut et par singler og EPen Do You Mind, som alle viser deres potensiale. Man finner biter av house og techno i låtene, men også en sterk trang til å eksperimentere. De har allerede fått stor oppmerksomhet i internasjonale medier som Pitchfork og i-D.

Superorganism (UK)
Dette kollektivet av musikere fra ulike deler av verden er basert i London. De pirra nysgjerrigheten til mange musikkentusiaster med sin første singel Something For Your M.I.N.D i starten av 2017. De havna på BBCs prestisjefylte liste Sound of 2018, med stilforklaringen «multicultural pop experimentalists». De har gitt ut noen singler med lekne, uforutsigbare låter. Det er all grunn til å følge med på hva de finner på i 2018. Domino skal gi ut debutalbumet i mars.

Bendik HK
Bendik HK er trommeslager, komponist og produsent, med bakgrunn fra musikkhøyskolen. Han lager musikk som låner fra ulike elektroniske uttrykk, og har komponert for teater, film og dans. Blant de han har spilt med finner man Nils Bech, Hanne Hukkelberg, Pantha Du Prince, Marit Larsen, Bendik, Charlotte Dos Santos og Ivan Ave. Ny musikk skal være rett rundt hjørnet.

Cut Worms (US)
Cut Worms er Max Clarke – som nylig har gitt ut EP-en Alien Sunset. Da han lagde EP-en ga han ut to låter i måneden og la de ut på internett. Overraskelsen var stor da han hovedsakelig fikk positive reaksjoner på hans antikke lydbilde, klassiske stemme og Everly Brothers-aktige harmonier. For Max gir musikk en slags mimrestund tilbake til de ekstatiske tenåringsfølelsene, og Alien Sunset er full av den intense det-er-digg-å-være-litt-bad-energien. (tekst by:Larm)

Ola Kvernbergs Steamdome III
Ola Kvernberg ga i fjor ut albumet Steamdome, og framfører verket med dyktige musikere under samme navn. Denne kvelden spiller de i en nedstrippa utgave, som trio. Steamdome er et av de aller sterkeste albuma som kom ut i Norge i 2017. Ola Kvernberg er jazzfiolinist, komponist og produsent. Han spiller også flere andre instrumenter, og har arbeida med alt fra Hot Club de Norvége til Motorpsycho til Jaga Jazzist. Som Dagens Næringsliv skreiv om Steamdome: – Ikke er det jazz og ikke er det rock, det er snarere en slags vrengt verdensmusikk, der folkemusikk fra land, prærie og bakgater pruster ut samme lokomotivdamp.

Great News
I januar ga trioen Great News ut en ny singel og i midten av februar er de klare med sitt første album. Bergensbandet har de siste åra fått velfortjent oppmerksomhet for sine fengende låter. De to siste årene har de sluppet en imponerende rekke singler. I tillegg har de bevist at de er et meget sterkt liveband, gjennom konserter på små og store scener. Det kommende albumet er laget i rein musikkglede, og har fokus på å finne det flotte i det i det som ikke nødvendigvis er helt prefekt, ifølge bandet sjøl.

Paradise (NO/US/UK)
Paradise er et nytt band med sjølveste Sivert Høyem i front. De solgte nylig ut Rockefeller, kun på bakgrunn av en singel og en fersk EP. Deres energiske rock kler Høyems stemme godt, om enn på en annen måte enn med hans solokarriere eller Madrugada. Resten av bandet består av Simone Butler fra Primal Scream, Rob McVey og PJ Harvey-samarbeidspartner/produsent Rob Ellis. Begge de to siste har vært en del av bandet til Marianne Faithful. Simone Butler har forsøkt å beskrive musikken til Paradise: – Exploring the darkness, beauty and vulgarities of life with a tongue in cheek decadence. Paradise is a place where anything goes.

Program

July

August

September

October

November

December

March

May