ØYAFESTIVALEN 2015

Klubbdagen

6 band hele kvelden!

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets 150,—

19:30 AIMING FOR ENRIKE
20:30 CLOSING EYES
21:30 HILMA NIKOLAISEN
22:30 NARCOSATANICOS (DK)
23:30 UNDERGRUNNEN
00:30 MELKEVEIEN
MELLOM BANDENE OG UT NATTA: DJ JOHN DORAN (THE QUIETUS)

AIMING FOR ENRIKE | 19:30
Aiming For Enrike er en duo som spiller rytmisk og inntryksmessig superintens progressiv fuzzpop uten noe som helst element av vifte i håret. Minimalisme har aldri hørtes så storband ut og få storband låter så store som denne duoen. Låtene og ideene er smidd rundt i seg selv, og er så interessante og selvstendige at det verken trengs musikalske turer rundt månen eller vokal for å få noe sagt.

CLOSING EYES | 20:30
Closing Eyes er soloutskeielsene til Eirik Asker Pettersen fra Lovecult og Maribel. Debut EP’en “Melodies for the contemporary mind” er en altoppslukende musikalsk opplevelse som er både meditativ, transesettende og ekstatisk! Deichmanske musikkavdeling kåret Sesamee til en av årets 10 beste låter i 2014! Live fremstår Closing Eyes som en kvartett, og spiller spor av både Closing Eyes og Lovecult.

HILMA NIKOLAISEN | 21:30
Hilma Nikolaisen (f. 1982) er for mange allerede en kjent figur. Så tidlig som sent nittitall frekventerte hun Oslo-klubber som So What! og Elm Street med kultbandene Umbrella og the Loch Ness Mouse. Senere sluttet hun seg til bror Emils Serena-Maneesh, et av norsk musikks mest innflytelsesrike band det siste tiåret. Her var Hilma et bærende element i det musikalske uttrykket, formidlet gjennom konserter over hele verden, og ble et mye omtalt, nesten ikonisk innslag i det visuelle uttrykket.
Nå er hun endelig aktuell med eget materiale, med fullt band i ryggen – som artisten Hilma Nikolaisen. Årene i Serena-Maneesh har lekket noe inn i uttrykket: En sans for sonisk variasjon, detalj og rikdom i stemning, med mørkt og lyst balansert opp mot hverandre. Men dette er på hennes premisser. Den unike vokalen og styrken i låtene er hennes egen, og uttrykket er overraskende, velutviklet og ambisiøs popmusikk.

NARCOSATANICOS (DK) | 22:30
Det danske noiserockbandet ble startet så sent som i 2012 men har allerede gjort seg bemerket med noen maktdemonstrasjoner av noen konserter på blant annet bransjefestivalen Eurosonic i Nederland og festivalbjørnen selv – Roskilde.
Den kakafoniske sekstettens første LP gir deg en bred pallett innen psykedelia, 60-talls protopunk og 70-talls krautrock på en paranormal dårlig trip ala Singapore Sling eller Beglomeg, men de er heller ikke fjernt fra fjellapene i Motorpsycho/Spidergawd . Sånn bare for å si det enkelt. Men altså for å være helt ærlig, Narcosatanicos er ganske så sikkert en av de beste og mest interessante bandene Danmark har å by på akkurat nå. Det skal også sies at da vi så Narcosatanicos på Eurosonic, var vi fra første sekund overbevist om at de skulle vi ha på vår scene på Blå der de spite i våres sammen med Dark Times. Nå får Oslo-publikummet enda en mulighet til å bivåne dette ahrdslående bandet.

UNDERGRUNNEN | 23:30
MC5 møter Afrorock på Norsk. Undergrünnen er det nye eksplosive rockebandet til Pål Jackman fra Wunderkammer, Per Steinar Lie og Ørjan Haaland fra The Low Frequency in Stereo og Lumen Drones.  Med en neve kraut, en god neve energi og knivsodd afro på norsk leverer trioen en helt egen vri på hvordan en rocketrio skal høres ut.
Per Steinar Lie – bass
Ørjan Haaland – trommer
Pål Jackman – git, vokal

MELKEVEIEN | 00:30
Melkeveien er alter egoet til den Hamar-baserte produsenten og artisten Kristian Møller Johansen. Ut over det å ha en solid merittliste som soloartist i både inn og utland, så blir også tidvis Melkeveien et trehodet troll med John Birkeland Hansen som supplerer på trommer og Embret Johnsen på keyboard. Og det er akkurat dette trollet du får oppleve denne kvelden. Melkeveiens siste single – Peter Pan Death Wish – kom ut i 2014 og ble blant annet av The London Times omtalt som en av de beste låtene som er kommet der den også havnet på “Essential Tracks” listen dems. Den burde du også ha på din liste.

DJ JOHN DORAN (THE QUIETUS) | Mellom bandene og ut natten
John er en mann med mange hatter. Ikke bare har han en giftg penn som skribent og redaktør for det fabelaktigemusikkmagasinet The Quietus i England, en del av produsentgjengen i Oh The Guilt, klubbgründer (Big Sexy Land) og nyankommet forfatter, man han er også en skandaløst bra DJ med flere faste klubbkonsepter i London. Det er store kvantesprang i låtvalgene og sjangermessig er det ikke uvanlig at det kommer kosmisk psych rock, Afrobeat, Midtøstendisko, new beat, Asiatisk Funk, post punk og listepop rett etter hverandre. Svett og deilig stemning blir det uansett, eller som Doran så fint omtaler denne kvelden:

It’ll be like a battering ram made from pure sex.

Program

July

August

September

October

November

January

February

March

April

May

September