ØYAFESTIVALEN 2018:

Øyanatt: Bisse (DK) + Misty Coast

Dansk Bowie og Norsk Vestkystindie

Time, date & age restrictions 23:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

BISSE
Dansk Bowie er det nærmeste vi har klart å komme en beskrivelse av dette musikalske unikumet. For det er ikke lett, nesten komplett umulig, å definere dette overfødighetshornet av en artist som har gitt oss åtte – 8 – album på tre år!

Det er ingen tvil om at Bisse har Danmark i sin hule hånd etter overrekkelsen av en rekke priser for sin musikk, tekster og liveshows, og kritikernes gunst har han vunnet for lengst. I Norge har han bemerket seg med nominasjon til Nordic Music Prize og ryktene om uforglemmelige konserter på blant annet bylarm og Træna løper ennå løpsk i musikkundergrunnen. Det er bare å ta notater og ordne seg billett først som sist for her er det noe stort på gang.

MISTY COAST
På den tåkete kysten av Bergen lager Misty Coast sin minimalistiske, friksjonsfulle og drømmende psych­pop. Inspirert av det vidtfavnende vestlandsklimaet er det i kontrastene duoen henter soundet sitt. Der det enkle møter det bisarre. Der det grimme blir det vakre. Misty Coast er sideprosjektet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust i The Megaphonic Thrift, som må regnes som et av Norges beste støy-/alternativ band. I dette prosjektet utfordrer de less-­is-­more ­prinsippet og leter etter noe interessant i det opplagte. Dette er popmusikk på syre, med én fot på pedalbrettet og den andre trygt på bakken. Resultatet er en underlig og gripende virkelighetsflukt. Deres debutalbum (AC30/Brilliance) høstet en 6-er av Bergens Tidende, etterfulgt av turneer i UK og Europa med Amusement Parks On Fire, samt en Spellemanns-nominasjon i kategorien Indie.

Program

June

July

August

September

October

November

December

January