OSLO WORLD:

*AVLYST* Paal Nilssen-Love New Brazilian Funk

frijazz, funk & rock

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

I trommeslager Paal Nilssen-Loves store musikalske univers er det særlig to store musikkhistoriske fenomen som rager høyt. Utviklingen av jazzen på sekstitallet i USA, inn i den nær grenseløse musikalske friheten og eksplosjonen i brasiliansk musikk som skjedde rundt samme tid. Bulderet fra det førstnevnte jordskjelvet finnes i det meste han gjør, fra soloopptredener på gong og trommesett til storbandet PNL Large Unit. Den andre inspirasjonen sniker seg inn over alt den og, men i New Brazilian Funk kommer tilknytningen til Brasils nåværende frie musikkliv til uttrykk på kompromissløst vis.

Det skjer sammen med de brasilianske musikerne Felipe Zenicola, Paulinho Bicolor og Negro Leo, som Paal har møtt, hørt og spilt med på klubben Audio Rebel i Rio de Janeiro. Linken til frijazzen står Stavangers store altsaksofonist Frode Gjerstad, for. Tradisjonelle rytmeinstrumenter blander seg med et fosskok av frijazz, funk og rock fra to kontinenter. Nilssen-Love og Gjerstad har kjent hverandre siden trommeslageren var åtte år gammel og samarbeidet deres stikker seg ut som en høyspentmast i det norske jazzlandskapet. Bassist Zenicola er aktiv med et vell av prosjekter fra grensetraktene mellom sjangrene, og har spilt med den norske trommeslageren i andre sammenhenger. Negro Leo tar over for Kiko Dinucci og er en gitarist Paal Nilssen-Nove har hatt lyst til å spille med lenge. I sitt eget band spiller han musikk med inspirasjon fra både Jorge Ben og Hermeto Pasqual. Han Bicolors sitt cuica-spill skaper, sammen med Nilssen-Loves perkusjon og rytmiske driv, en annen direkte tilknytning til landets musikalske arv.

New Brazilian Funk ble dannet da Nilssen-Love fikk i oppgave å gjeste Roskildefestivalen med tre band i 2018. Konserten ble innspilt og gitt ut, og viser tydelig hvorfor det har fristet å gjøre mer. Paal var innom festivalen i fjor også, da med det for anledningen nye helnorske bandet Circus. I år er temaet for festivalen rebeller, programmet blir internasjonalt og det føles naturlig å invitere ham tilbake med en konstellasjon bestående av musikere som har gått motstrøms på to kontinenter.

Paulinho Bicolor (BR) – Cuíca

Felipe Zenicola (BR) – Bass

Negro Leo (BR) – vokal, gitar

Frode Gjerstad  – Altsaksofon

Paal Nilssen-Love  – Trommer

Program

March

April

May

December