KONSERT:

*AVLYST* Pearl Charles + Embla and the Karidotters

kosmisk country

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 275,—

Konserten med Pearl Charles & Embla and the Karidotters er dessverre kansellert. Alle med billett(er) vil motta e-post med ytterligere info.

 

Det blir deg og meg under discokula den 14. februar, for Pearl Charles kommer til Blå!

Pearl Charles har, foruten et fantastisk navn, en sound som minner om en slags blanding av 60-tallsrock og 70-talls kosmisk country, med en dæsj disco. En usannsynlig, men uslåelig kombo.

I 2018 slapp Pearl debutalbumet «Sleepless Dreamer», som av Rough Trade ble beskrevet som «The best country pop we’ve heard in years» og Buzzfeed kalte henne «A modern June Carter meets Lana Del Rey».

Tidligere i år slapp hun albumet «Magic Mirror» hvor hun fortsatte å utvikle sin egen form for country-disco, til strålende kritikker:

«’Magic Mirror’ er en uanstrengt nytelse. Det er bare å suge til seg solstreifet, og la håret blafre i vinden sammen med Pearls Charles.» – Itromsø

«Bursting with blues-rock and blissed-out psychedelia» – Pitchfork

Som en slags nåtidens Alice in Wonderland ber Pearl oss om å falle ned i hennes verden. Å sveve rundt i din egen, private Studio 54, fullt av glitter og kjærlighet. Og det er absolutt noe vi vil være med på.

Så da sees vi på Blå på sjølvaste Valentines Day – vi gleeder oss.

Etter 13 år som trommis for de innflytelsesrike indieheltene i Razika kan Embla Karidotter omsider dyrke sin livslange kjærlighet til country og americana med sitt nye soloprosjekt. Kompet av det suverene backingbandet The Karidotters har Embla nå flyttet seg fra bak trommesettet til fremst på scenen.

 

Forestill deg at Lana Del Rey gikk country, at Patsy Cline lagde soundtracket til Twin Peaks eller at Orville Peck var en kvinne fra Bergen – enkelt, ikke sant? Inspirert av Dolly Parton, Townes Van Zandt, Charlie Rich og Roy Orbison passet ikke Emblas låter alltid inn i et band som opererte innenfor indie, ska og nyveiv. Men det er kanskje nettopp denne musikalske bakgrunnen som gjøre hennes variant av americana såpass unik. Etter å ha sunget noen countrycovere med husbandet til klubbkonseptet «Bergen Bonanza» i 2016 ble gnisten tent. Og da Razika bestemte seg for å ta en pause etter slippet av Sånn kjennes verden ut i 2018, begynte Embla for alvor å skrive låter.

 

Det kan være skummelt å begi seg ut på egen hånd etter å ha spilt i band hele livet, men det bør ikke være noen sak når man ser hvem som er med på dette prosjektet. Det stjernespekkede bandet The Karidotters består av Marie Moe (Razika, brenn., Slomosa) på bass, Nils Jørgen Nilsen (Honningbarna, The Needs, Sløtface) på trommer, Tor-Arne Vikingstad (Sløtface) på gitar og Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike) på lap steel. Kast stjerneprodusent Matias Tellez (boy pablo, girl in red, Sondre Lerche, Razika) inn i miksen, så snakker vi et relativt sterkt lag.

 

Die With Your Boots On Records er utrolig stolte av å kunne introdusere Embla and The Karidotters, et nydelig tilskudd til den voksende Nordicana-scenen. Med låter om hjertesorg, drikking, kjærlighet og det å forlate hjembyen sin leverer de countrystemning med outsiderens blikk, inkludert solide doser twang og attityd.

Program

March

April

May

December