KONSERT:

Rikke Normann

Tid, dato og aldersgrenser 20:00 20+
Billetter Kjøp billett 170,—

«Plata inneholder et par av de beste norske soullåtene som er lagd utenom Stargate», skrev Bernt Erik Pedersen i Dagsavisen da Rikke Normann slapp sitt debutalbum Rikki’s Guns i 2011. Det er derfor god grunn til å glede seg når oppfølgeren Dig Deep endelig er her.

Rikke Normann har lenge vært et ettertraktet navn blant navngjetne musikere og bransjefolk. Hun har vært forsøkt headhuntet i både USA og England (blant annet av vokal-coachen til Beyonce, Nik Cooper), og du har garantert hørt stemmen hennes bak artister som Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Noora Noor, Madcon, Paperboys og Kitchie Kitchie Ki Me O, for å nevne noen. I tillegg har hun jobbet med internasjonale artister som Omar (UK), Dwele (US), Alexandra Bruke (UK) og Nate James (UK).

Rikke Normann startet sin solokarriere da hun studerte musikkproduksjon i England i 2006, og spilte på klubber i London og Leeds. «The beautiful voice of this traffic-stopping talent went on to pierce our heart with her self-penned mini-classics» skrev BYT gig review etter en konsert i Leeds. I 2011 gjorde hun seg kjent for et norsk publikum da hun vant den første delfinalen i MGP sammen med Åste Hunnes Sem. Samme år ga hun ut sitt første soloalbum – Rikki’s Guns – der singelen «Superstar» nådde 7. plass på VG-lista. «… det nærmeste vi har kommet en norsk Eykah Badu» skrev Dagsavisens anmelder. Nå er hun endelig klar med en oppfølger.

Som det første albumet, er også Dig Deep preget av gjør-det-selv-lekenhet og sjangerblanding. Men der debutplata var dominert av ”neosoul” og R&B, beveger Dig Deep seg nærmere popmusikken. Albumet er mer låtorientert, og viser at Rikke Normann i tillegg til å være en gudebenådet vokalist, også er en svært dyktig låtskriver. Dig Deep spenner likevel over et stort musikalsk landskap, fra basstung punkpop til korpsdrevet (tenk ”beatlesk” orkestrering) indiepop; fra elektroballader til moderne soul og R&B. Variasjonen i det musikalske uttrykket tangeres av et like stort følelsesregister, fra det humørfylte og gøyale til det såre og inderlige (og alt som finnes imellom). Det hele bundet sammen av Rikke Normanns sjelfulle og umiskjennelige stemme. På låter som «Crash and burn» og «Dig deep» låter hun som en norsk Adele, andre steder kan man høre innflytelsen fra artister som Lana Del Rey, Ellie Goulding og Janelle Monáe.

Født i Bærum, oppvokst i London og Stockholm, og oppdratt på ulike tropehoteller, før hun til slutt bosatte seg i Oslo, er Rikke en særegen gatemiks, både musikalsk og personlig. Hun har kanskje det norskeste av alle etternavn, men hun både ser og høres Rikke annerledes ut: energisk og morsom, varm og personlig. Rikke Normann er en singer/songwriter av beste merke, og en pop-auteur som ikke bare skriver og arrangerer selv. Hun spiller også store deler av synther og tangenter på albumet, og finner seg like godt til rette bak miksepulten. Dig Deep er produsert sammen med trommeslager og kollega Ole Morten Sommer, og resultatet er kort oppsummert et variert og smakfullt stykke indiepop, der du kan oppleve nye detaljer selv ved tiende gjennomlytting. Du vil i hvert fall ikke kjede deg.

 

Program

august

september

oktober

november

desember

januar