UTEKINO:

S.O.S – En Segelsällskapsresa

I samarbeid med VEGA Scene

Time, date & age restrictions 19:00 20+
Tickets Get tickets 125,—

S.O.S. – EN SEGELSÄLLSKAPSRESA er den tredje filmen i «Selskapsreisen»-serien, om Stig-Helmer og Ole og deres eventyr sammen. Det er midtsommer i den svenske skjærgården med alt det innebærer av båter, fest og seiling.

På sin monotone jobb som brødristerinspektør drømmer Stig-Helmer (Lasse Åberg) om et liv som viking, da han blir avbrutt av kollegaen Bärsen, som inviterer han på seiltur over midsommerhelgen. Men Stig-Helmer velger å bli hjemme. Han skal ha en rolig helg med moren og sønnen Karl-Helmer, med et lite unntak av en utkledningsfest med sin norske kompis og stadige følgesvenn Ole (Jon Skolmen).

Men ved en feiltagelse havner Stig-Helmer og Ole på en kanalbåt , og det iført Supermannkostyme og kanindrakt. Av ulike grunner ender de på en midtsommerfest med Stockholms nyrike amatørseilere og moroa begynner.

I løpet av filmen blir vi kjent med en rekke forskjellige karakterer innen det brede spekteret av båtfolk du møter i skjærgården. Overklassen som må vise frem de aller fineste, det biodynamisk renrasede seilerparet so insisterer på en gammel trebåt, den ekte skjærgårdsboeren og det unge paret som under filmens forsøk forgjeves prøver å starte en påhengsmotor mens en and hånfullt kvekker til dem, er noen eksempler. Og om klær og personsøkere virker noe utdatert er det lett å kjenne seg igjen i holdninger og miljø, 33 år etter filmen kom ut.

“At de fire første Selskapsreisen-filmene har blitt svenske folkeklassikere på linje med kjøttboller i brun saus, handler ikke bare om presis satire de aller fleste kan kjenne seg igjen i, eller teft for casting, men om hvor grundig og detaljert Åberg går til verks når han skaper en scene. Resultatene er slitesterke, for å si det mildt….”

– Lars Ole Kristiansen, Montages

Program

March

April

May

December