KONSERT:

UTSOLGT! Sliteneliten

protestviser og folkepunk

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Sliteneliten er her og klar for enda en sivilisert sittekonsert! Sist, i juli, ble det stor suksess og moro med påfølgende sjøslag på uteserveringa, så det er bare å pakke sekken og bli med på enda en runde.

Sliteneliten

Det hele kunne kanskje vært soundtracket til en revy om det norske samfunnet anno 2022, men Sliteneliten klarer kunststykket å kombinere lek og moro med alvor og å ta tydelig standpunkt.

Som Amtmandens Døtre gjorde for 50 år siden, presser de inn alt for mye tekst per linje og tyner vokalisten til det ytterste, fordi de er et av de få nåværende norske banda som faktisk har noe å si. Med tekster som tar innover seg at det ikke er 70-tallet lengre aktualiserer de de evige, store ideologiske spørsmålene til vår tid, gjør seg sårbare, og viker unna gamle klisjéer. De befinner seg under røde faner, men på flaggene er det malt alskens gullkalver, høner og fittekatter. Sliteneliten bevarer slik radikaliteten fra de gamle kampene, samtidig som det er nytt, med sprut, ydmykhet og glede i kampen. I hvert fall er dette intensjonen!!

Låtmessig kan man forvente seg hardcorepunktekster med Adelske powerballader og misjonerende refreng ala. Hillsong United, rock og fløyteswirls ala Tusmørke og Alwanzatar, merkelige plipp, plopp og plomma Syden-riff, poplåter med substans og også rett fram revyaktige 70-tallsviser. Skammen er altså lagt på hylla for dagen.

Bandet består av tverrfløytespiller Silje Strøm, felespiller Inga Haugdahl Solberg, gitarist Ylva Gülpinar, pianist, gitarist og vokalist Synneva Gjelland, trommis Thea Marie Kvam og bassist Maria Refsland. Medlemmene kommer fra bygd og by (Notodden, Levanger, Voss, Inderøya og Flekkefjord), men også en folkemusiker fra storbyen Oslo har sneket seg med. Så det!

Program

March

April

May

December