KONSERT:

The Crazy World Of Arthur Brown (UK)

+ Dr. Kay And His Interstellar Tone Scientists

Tid, dato og aldersgrenser 20:00 20+
Billetter 275,—

Billetter via Billettservice AS fom. 26. februar

Det er ikke veldig mange artister som kan skryte på seg å ha blitt covret av Ozzy Osbourne, The Who, The Prodigy og De Krupps, men så er da heller ikke Arthur Brown og hans univers noe man ville definert som innenfor normen.

Legenden startet karrieren sin i London i 1967 med singelen ‘Devils Grip’ som av enkelte sies å være selve LÅTA som definterte sjangeren Heavy metal.

Det helt store gjennombruddet kom allerede i 1968 da han kom med låta ‘Fire’ som man umulig kan ha unngått å høre i en eller annen form.

Videre på 70-tallet var det derimot bandet hans – Kingdome Come – som var i fokus. De spilte Glastonburyfestivalen allerede i 1971 og i 1973 var Kingdome Come det første bandet som slapp et album der de tok i bruk en trommemaskin.

Med over 45 år bak seg som artist skulle man tro at det var naturlig å trappe litt ned, men Arthur Brown er mer vital enn noensinne og fjorårets konsert på Blå var et betydelig bevis på akkurat dette.

Vi gleder oss nok en gang til å ta mot Arthur Brown og hans særegne verden.

 

DR. KAY AND HIS INTERSTELLAR TONE SCIENTISTS:
I am Dr. Kay. Peacenick! Galactic Thinker! Spiritual leader of the Tone Scientists. I have finally completed my search for true happiness. I have finally brought joy and dance to the people of the Earth. I have made peace with the wild Riverbeast, enlisted the master of the flute, harnessed the cosmic energy of the Cotton Club, and I am ready to share my knowledge with the entire universe. Join us in prayer, in dance, in song and in laughter. Become one with the living organism known only as Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists. – Dr. Kay

Sånn er Dr Kay. Han ønsker bare å spre glede til verdens befolkning, og talerøret hans er et stort, kosmisk jazzorkester beryktet for sine ekstatiske konserter. De blander psykedelisk storbandsjazz, galaktisk funk, dansbar verdensmusikk og vanvittige mengder perkusjon. Det har skjedd at de har spilt publikum inn i hypnotisk transe.

I 2013 ga bandet ut det kritikerroste jazzhørespillet Dr Kay and the Search for True Happiness. Den fikk internasjonal oppmerksomhet, og ble bla. trukket frem som en av årets beste jazzplater av Chris Monsen. Bandet har fylt større saler og festivalscener rundt om kring i Norge og jobber med en oppfølger til debutplaten, et nytt hørespill som vil være medprodusert av multikunstneren Christopher Nielsen. Denne forventes utgitt i november 18. November.

 

Program

mai

juni

juli

august

september

oktober

november

desember