RELEASEKONSERT

The Loch Ness Mouse

Support: Ole & Silje Huleboer

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 180,—

The Loch Ness Mouse feirer utgivelsen av albumet “The Loch Ness Mouse” med konsert på Blå den 10. mars. Support er fantastiske Ole & Silje Huleboer

Platen gis ut på Voices of Wonder i Norge og EU (vinyl/CD/digital) og på P-Vine (Tortoise, High Llamas, Yo La Tengo) i Japan. Medvirkende gjester på albumet er blant annet Sondre Lerche, Magnus Hængsle og Anne Lise Frøkedal. Platen er mikset av Nick Terry og har strykere av Joshua Stamper, her i Norge sist hørt på Todd Rundgren/Hans-Peter Lindstrøm/Emil NIkolaisens “Runddans”.

Låten “The Cherry Blossom in Japan” er for tiden i høy rotasjon på de største japanske radiokanalene, og har i skrivende stund tilbrakt to uker på hitlisten “Top 40” i Japan. Den tilhørende videoen er spilt mange ganger på MTV og i programmet “Big hits!” på konkurrerende SSTV, og albumet kjøres fram som top priority hos store kjeder som Tower Records og Tsutaya. Landets mest velrenommerte musikkblad “Music Magazine” gir utgivelsen 8 av 10 stjerner. I tillegg bruker McDonalds musikken som in-store-musikk i alle Japans restauranter.

“The Loch Ness Mouse” er også ukens album i franske “Rockomondo” og i “Gistro FM” i Beograd i uke 8.

“The Loch Ness Mouse” er bandets 5. album, og markerer en reservasjonsløs retur til popmusikken med inspirasjonskilder i britisk 80-tall og klassisk poplåtskriving. En av japans mest kjente musikkritikere, Kazumasa Miyako, har skrevet utførlige liner notes til platen (som han har gjort for Primal Scream og noen få andre), og sier at The Loch Ness Mouse “are singing to the full extend the heart of ever green pop music”.

– “A unique sense of transparency and freshness. A work of splendour!” (Café Apres-Midi, Japan)
– Popmusikk av høy klasse (…) Kultbandet The Loch Ness Mouse lager de fineste poplåtene. (Audun Vinger, Dagens Næringsliv)
– Perfekt pop (Geir Rakvaag, Dagsavisen, 5/6)
– Perfeksjon på grensen til galskap (Lars Junge, Deicman Musikkblogg, 5/6)
– Elegant, sofistikert og melodiøst (Rune Westengen, Romerikes Blad, 5/6)

Program

July

August

September

October

November

December

January

April