KONSERT:

The Nomads (SE)

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 300,—

Svenske The Nomads slapp sin første singel i 1981 og har gjennom 33 år vært en særdeles viktig inspirasjonskilde for yngre garagerockere som The Hives, Hellacopters og Gluecifer. The Nomads står med beina godt planta i garage­ og punkrockverden og er tydelig inspirert av blant annet MC5, The Stooges, Roky Erickson, The Cramps, The Ramones, New York Dolls og selvfølgelig old timerne i The Sonics.

The Nomads kommer opprinnelig fra Solna, en fullstendig ubetydelig forstad utafor Stockholm, som i sin tid ble bygget oppå en søppeldynge. Arven fra betongen og slektskapet til rottene har alltid preget bandets musikk og da gutta plugget i gitarene for å spille inn sin debutsingel i 1981 var ikke bare arven fra The Sonics, men også en primitiv urkraft som pøste ut av forsterkerne.

Etter mange år på veien og enda flere plateutgivelser har The Nomads oppnådd legendestatus på garagescena og fått mange internasjonale storheter blant fanskaren. Da bandet feiret 20­års jubileum på Hultsfredfestivalen i 2001 var storheter som Jello Biafra (Dead Kennedys) og Wayne Kramer (MC5) blant gjestene på scenen.

Nick Vahlberg – Vocals and guitar
Hans Östlund – Lead and fuzztone guitar
Björne Fröberg – Bass
Joakim Ericson – Drums and percussion

Program

July

August

September

October

November

December

March

May