KONSERT:

Universet

jazz / spoken word / kunstpop

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Fem år etter debutalbumet har Universet sluppet oppfølgeren Ny tromme.
Universet er samarbeidsprosjektet til forfatter, poet og musiker, Bård Torgersen, og musiker og produsent Kenneth Ishak.
I Universet smelter Torgersens og Ishaks verdener sammen, og “Ny tromme” har blitt en særegen utgivelse.

– Jeg har forlatt tradisjonelle låtstrukturer på dette albumet, sier Ishak, og heller jobbet med å holde fast på stemninger, bruke gjentagelser. Ritual kan være et stikkord.

Albumet er en på samme tid personlig og mytologisk reise.
– Kanskje kan man si at “Ny tromme” forsøker å fange følelsen av en håpefull sorg, sier Torgersen.

På et av utgivelsens mest følelsesladete spor påkalles en død bror. Og vi får ett innblikk i et sterkt ønske om å bringe en person tilbake til livet, samtidig som den etterlatte også er lykkelig for at døden førte broren vekk.
Hele “Ny tromme” har blitt er en reise gjennom et tvetydig landskap, i grenseland mellom det bevisste og underbevisste, det rasjonelle og irrasjonelle, det konkrete og billedlige. Mellom fortelling og lyd.

Universets første utgivelse “Vi skal ikke dø. En gang til” kom i 2015, som vinyl, og kom også i alle digitale formater.
– Live hadde vi et mål om å opptre i mange settinger, ikke bare for et musikkinteressert publikum, men å krysse over til andre arenaer som litteratur, kunst og scene.

Og Universet har opptrådt i en rekke sammenhenger, for mange forskjellige publikummere, over hele Norge. Blant annet på Slottsfjell-festivalen, Ultima, Hennie Onstad Kunstsenter, Litteraturhuset i Oslo, og Nationaltheatret.
-Målet er å også denne gangen finne stadig nye steder å spille, sier Torgersen. Og å forandre oss, fra gang til gang. Lage nye situasjoner med nye mennesker, som vi ikke helt har kontroll på.

Program

March

April

May

December