KONSERT:

Unsane (US) + Timeworn

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 200,—

Noise rock-trioen Unsane fra New York var pionerer innenfor sin sjanger og skapte en ny form for noise musikk som viste seg å bli banebrytende og en inspirasjon for mange noise band i senere tid. Unsane etablerte seg på små bakgårdsklubber og undergrunnsscener i New York sent på 80-tallet og leverte med høy intensitet og høyt volum.

De slapp flere EPer på utvalgte små indie-selskaper før de spilte inn det selvtitulerte debutalbumet på Matador Records. Albumcoveret var et foto av en halshugget mann, liggende på tvers over togskinner, og satt stemningen for musikken de lager. En blanding av drivende aggresjon, ren frykt og (nesten) unkontrollert kaos og bråk. Samtidig hadde Unsane nok tonalitet og referanser til rocken til at de raskt nådde ut til en annen og større gruppe fans. De har gitt ut album på labeler som Amphetamine Reptile Records, Relapse Records and Mike Patton´s Ipecac label, og spilte med med det legendariske Slayer på en av sine uendelig mange turnéer. Unsane er i dag Chris Spencer (vokal, gitar), Dave Curran (bass, vokal) og Vincent Signorelli (trommer).

Power-trioen har en 20 år lang karriere bak seg, som ikke ser ut til å ende enda. Nå er de aktuelle med deres nye album «Sterilize» som slippes i september i år, med følgende verdensturné, og 10. oktober er de klare for å spille på Blå!

 

TIMEWORN

Timeworn er et norsk metalband fra Vøyenbrua i Oslo bestående av medlemmer med lang fartstid i den norske DIY-punk/metalscenen. Tidligere har de spilt i band som Eskatol og Summon The Crows.

Venomous High, deres andre utgivelse, er et massivt album bestående av tunge riff og tekster om samlemani, avhengighet og anti-sosial oppførsel. Bandet selv beskriver albumet som om Hans Zimmer vokste opp med hardcore punk, sørstatsrock og 90-talls Hip Hop.

Bandet har akkurat kommet tilbake fra Europaturne som support for Kvelertak, og er klare for å spille i hjembyen igjen som oppvarming for legendariske  Unsane!

Program

July

August

September

October

November

December

March

May