BLÅ & VEGA pres.

Utekino: Dazed and Confused

High School kultklassikeren fra 1993

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets Get tickets 125,—

Richard Linklaters DAZED AND CONFUSED (1993) har gjennom årene oppnådd kultfilm-status og ble i 2006 kåret av Entertainment Weekly den til den tredje beste «High School-film» gjennom tidene. Handlingen utspiller seg i løpet av ett døgn i en småby i Texas i 1976, hvor vi møter alle de kjente karakter-typene vi kjenner fra amerikanske High School-filmer: jocks, stonere, nerdene og alle midt i mellom.

Det er siste skoledag på Robert E. Lee High School og stemningen er deretter. De eldste elevene trakasserer de yngste, og alle gjør sitt beste for å feste, drikke seg fulle, prøve narkotika, og ha sex.

DAZED AND CONFUSED er den andre filmen i Linklaters såkalte “Slacker-trilogi” og en av Quentin Tarantinos favorittfilmer. Filmen er smekkfull av unge og lovende skuespillere, blant annet kan vi takke den for gjennombruddet til Matthew McConaughey og hans ikoniske “Alright alright alright”. Musikken spiller også en stor rolle i filmen for å bringe oss inn i den riktige stemningen for 1976, med sanger fra blant andre Aerosmith, Alice Cooper, Black Sabbath, Deep Purple, ZZ Top, Bob Dylan, Kiss og Peter Frampton.

Program

March

April

May

December