BLÅ & VEGA pres.

Utekino: The Royal Tenenbaums – 20 års jubileum

Time, date & age restrictions 18:00 20+
Tickets Get tickets 125,—

Wes Anderson er snart kinoaktuell igjen med THE FRENCH DISPATCH som hadde premiere under årets filmfestival i Cannes. 

I THE ROYAL TENENBAUMS (2001) er handlingen lagt til New York, hos den noe dysfunksjonelle familien Tenenbaum. Familien består av Royal Tenenbaum, hans kone Ethel, sønnene Chas og Richie, samt adoptivdatteren Margot. Alle barna er vidunderbarn; de gode genene har på forunderlig vis også har smittet over på adoptivdatteren. Chas tjener store penger allerede i 6. klasse, Richie er en kommende tennisproff, mens Margot skriver teaterstykker. Men det er ikke lett å være vidunderbarn. Og det er heller ikke lett å være foreldre til vidunderbarn: Royal er ikke særlig god i rollen som far – eller ektemann – og allerede mens barna er små, forlater han familien.

Når historien starter er barna voksne og vel så det. Royal har brukt opp alle pengene sine, og synes det er på tide med en gjenforening med familien. Det er ingen enkel oppgave, og løsningen blir en kreftdiagnose og seks uker igjen å leve.

Wes Anderson er en regissør som vet hva han vil. Han har et fantastisk øye for detaljer, og kan kunsten å få frem rollefigurer som interesser og beveger – noe som kommer frem i de fleste filmene Anderson står bak.

THE ROYAL TENENBAUMS er en rørende, morsom og mørk film. Å se filmen er som å lese en bok; som å sitte i en god lenestol og bla om mens en fantastisk historie avdekkes. Det er eventyrlig og realistisk på en og samme tid, og ikke minst er Wes Andersons New York blitt en slags eventyrby, som ikke har mye til felles med den byen vi er vant til å se på film. Filmen er full av svart humor – komedie og tragedie i en salig blanding, og med et utrolig spennende og eksentrisk persongalleri med en fabelaktig Gene Hackman i rollen som selveste Royal.

—————————————————————-

Velkommen til kino på Lagunen, vår grønne oase langs Akerselva. Inngangen til Lagunen ligger på den lille parkeringsplassen i krysset mellom Grünerbrua & Brenneriveien 11.

Obs! Konserter på Lagunen foregår under åpen himmel, så kle deg etter været. Vi tillater ikke paraply, så regntøy og poncho anbefales om regn!

 

www.blaaoslo.no

www.vegascene.no

Program

March

April

May

December