KONSERT - BEGRENSET KAPASITET!

UTSOLGT! Ved Buens Ende + Tilintetgjort + Mortem

Avant Garde svartmetall

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Etter 24 års pause, kom Ved Buens Ende endelig sammen igjen i 2019 for å spille en konsert for gamle venner. Etter å ha gitt ut det smått legendariske debutalbumet «Written in Waters» i 1995 forsvant bandet i stillhet, og det er en like uhyggelig stillhet ved å se bandets oppstandelse. Gjennom årene har «Written in Waters» blitt et hemmelig håndtrykk mellom fans av undergrunnsmusikk. Det ultimate kultbandet. Ved Buens Ende fant sin helt egne vei i en tid der det var forventet at regler og forskrifter skulle følges og adlydes. De viste et fryktløst særpreg med sin blanding av uvanlige elementer… Atonalitet og dissonans, skjønnhet og harmoni, og et obskurt overhengende mørke som sammen utgjorde det vi i nå kjenner til som avant garde metall. Selv om Celtic Frost skapte uttrykket, tok Ved Buens Ende opp fakkelen og gikk enda lenger til venstre.

Tilintetgjort er et nytt, bekmørkt ensemble fra Oslo-undergrunnens dunkleste avkroker. Mette på middelmådighet og trøtte av samtidens black metal fant bandet sammen i fjor sommer, og i skyggene gikk de raskt i gang med å smi sortmetall av den udogmatiske sorten. Resultatet er en god neve kaotiske og spennende låter som er klare til å slippe løs på verden. Forvent et hypertight og høymotivert band som er tente på å spre sine uortodokse kreasjoner fra scenen for første gang.

Når man ser tilbake på den blodfargede historie til svartmetall er navnene like kjente som de av gamle venner: Mayhem, Burzum, Darkthrone. Men i skyggen lurer bandet som alle glemte. Mortem ble dannet av Marius Vold og Steinar Sverd Johnsen i 1989, og var et av de første svartmetall bandene som krøp ut av mørket og ga ut den ettertraktede og brutale demoen Slow Death, med Euronymous og Dead fra Mayhem som produsent og cover artist. Etter utgivelsen av Slow Death ble bandet lagt til hvile mens medlemmene gikk videre for å danne andre band som Arcturus og Thorns, som begge ville bli bærebjelker i svartmetall scenen. Men i et øyeblikk av nostalgi og et ønske om noe friskt og brutalt ble liket av Mortem gjenopplivet, og den uhellige duoen av Marius og Sverd slo seg igjen sammen for å lage et studio album. Duoen får igjen selskap av legendariske Helhammer på trommer, og Tor Stavenes fra 1349 og Svart Lotus på bass.

Mortem er:

Steinar Sverd Johnsen, gitar (Arcturus, Covenant, Satyricon ..)
Marius Vold, vokal (Stigma Diabolicum, Thorns, Arcturus)
Hellhammer, trommer (Mayhem, Covenant, Arcturus ..)
Tor R. Stavenes, bass (1349, Svart Lotus, Den Saakaldte …)

Program

March

April

May

December