KONSERT - BEGRENSET KAPASITET!

UTSOLGT! Ved Buens Ende + Tusmørke

Avant Garde svartmetall & funky frike-prog

Time, date & age restrictions 20:00 20+
Tickets Get tickets 250,—

Etter 24 års pause, kom Ved Buens Ende endelig sammen igjen i 2019 for å spille en konsert for gamle venner. Etter å ha gitt ut det smått legendariske debutalbumet «Written in Waters» i 1995 forsvant bandet i stillhet, og det er en like uhyggelig stillhet ved å se bandets oppstandelse. Gjennom årene har «Written in Waters» blitt et hemmelig håndtrykk mellom fans av undergrunnsmusikk. Det ultimate kultbandet. Ved Buens Ende fant sin helt egne vei i en tid der det var forventet at regler og forskrifter skulle følges og adlydes. De viste et fryktløst særpreg med sin blanding av uvanlige elementer… Atonalitet og dissonans, skjønnhet og harmoni, og et obskurt overhengende mørke som sammen utgjorde det vi i nå kjenner til som avant garde metall. Selv om Celtic Frost skapte uttrykket, tok Ved Buens Ende opp fakkelen og gikk enda lenger til venstre.

Tusmørke spiller funky frikemusikk inspirert av lokalhistorie, folketro og mystisime. Dette beistet er vanskelig å sette i bås, ja det kan være vrient å få det inn i stallen eller fjøset overhodet. Stikkord er psykedelia, disco, funk, folkrock og prog anno 1967-1983. Kveldens eksklusive show fremføres av en utvida besetning av sju musikere. Settet består av både urpremierer og låter som ikke har vært spilt på lenge.

Tusmørke blei danna i Skien i 1994 (!) og har siden 2012 gitt ut 9 album. Plata Ført bak lyset blei nominert til Spellemannprisen i 2016 og Hinsides fra 2017 blei av nettstedet Prognytt.no kåra til en av tiårets 10 beste norske progutgivelser. Bandet har spilt konserter på klubber og festivaler over hele Norge. Tusmørke har også spilt I Sverige, Tyskland og Nederland med stor suksess. Forvent disko, folk, psych og prog i et kaleidoskop av nerdete referanser og groovy hooks. Dobbeltalbumet Nordisk Krim kom i februar 2021 og høstet strålende anmeldelser i norsk undergrunn,Tyskland og Italia.

Program

March

April

May

December