DOBBELKONSERT OVER & U18:

UTSOLGT: VEPS

Sømløs nittitalls indie

Time, date & age restrictions 18:00 All ages
Tickets Get tickets 250,—

VEPS kommer til BLÅ for å spille to konserter fredag 18. juni.

Veps (fri alder) kl.18:00: https://www.ticketmaster.no/event/660909

Veps kl. 21:00: https://www.ticketmaster.no/event/660911

Veps består av Laura (gitar), June (bass), Maja (trommer) og Helena (keys), fire 17 år gamle jenter fra Oslo som har kjent hverandre siden barneskolen. Jentene startet å spille sammen på ungdomsskolen, da de var 14 år gamle.

Bandnavnet deres dukket opp på en ganske så kosmisk og tilfeldig måte.

– En dag da vi var på øvingslokalet og diskuterte hva bandet skulle hete, kom det en stor veps flyvende inn gjennom vinduet. Vi bare så på hverandre og ropte «Veps» i kor. Etter det måtte Maja drepe vepsen sånn at vi kunne fortsette øvingen vår, sier jentene.

Selv om de fortsatt går på videregående skole, har de gitt ut to singler på eget label det siste året. Både «Do I Hear A Maybe?» og «Funny Things» utviser en låtskriverteft helt utenom det vanlige, og med sin sømløse miks av nittitalls indie-estetikk og klassiske pophooks har Veps allerede nå utviklet et helt eget sound.

De siste par årene har bandet spilt i skolegymsaler, på hjemmefester og til og med på åpningen av en offentlig strand. På denne måten har jentene bygget seg opp en sterk følgerskare blant jevngamle i Oslo.

Vinteren 2021 signerte bandet med amerikanske Kanine Records, og der skal de nå gi ut sin debut-EP «Open The Door». Først ut var singelen «Ecstasy», som ble sluppet til internasjonalt jubel fra nettsteder som Clash Magazine og Far Out Magazine. I mai kommer neste singel, «Girl On TV» (14.05), før EPen «Open The Door» slippes 11.06, nøyaktig en uke før konserten på Blå.

Veps er også booket til The Great Escape, by:Larm og en rekke andre showcase-festivaler i løpet av 2021 og 2022.

Program

March

April

May

December